Magnesiumolie


magnesiumolie Magnesiumolie is een speciaal soort olie dat gebruikt wordt om een tekort aan magnesium aan te vullen, bijvoorbeeld door het op de huid te sprayen, door een bad met de olie te nemen of een voetenbad met de olie erin.
Lees verder om meer te komen weten over de voor- en nadelen en hoe je het eenvoudig zelf kunt maken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van magnesiumolie?

Het gebruik van de olie brengt verschillende voordelen met zich mee.

Ten eerste is magnesiumolie erg gemakkelijk te gebruiken omdat het direct op de huid aangebracht kan worden of in een bad gebruikt kan worden. Sommige mensen ondervinden klachten met het gebruik van supplementen, voor deze mensen is magnesiumolie ideaal gezien de maag ontlast word doordat het via de huid word opgenomen.
Daarnaast zal het gebruik van magnesiumolie het magnesiumgehalte in het lichaam verhogen. Magnesium bevordert verschillende processen in het lichaam en draagt bij aan het verminderen van verschillende klachten. Dit is natuurlijk het belangrijkste voordeel van het gebruik van magnesium. De voordelen die hiermee gemoeid zijn:

 • Het reguleren van de energiehuishouding en het beter laten functioneren van de spieren.
 • Het verminderen van hartritmestoornissen.
 • Het opbouwen van sterke botten.
 • Het verminderen van de gevoelens van vermoeidheid.
 • Het voorkomen van het ontstaan van hoofdpijn of het verminderen van hoofdpijn.
 • Het verminderen van nekklachten.
 • Het verminderen van huidklachten, zoals eczeem, huidallergie├źn en andere vervelende kwaaltjes aan de huid.
 • Het verminderen van zenuwpijn.
 • Het vertragen van het ouderdomsproces.
 • Het beschermen van het lichaam tegen ziektes als diabetes en insuline resistentie.

De meeste mensen die magnesiumolie gebruiken doen dit om het functioneren van de spieren te bevorderen en/of om vermoeidheidsklachten te verminderen.

Wat zijn de nadelen van magnesiumolie?

Er zitten weinig nadelen aan het gebruik van magnesiumolie. Een nadeel kan zijn dat er teveel gebruikt word, daarom is het aan te raden om bijvoorbeeld een spray te gebruiken zodat je door het aantal gebruikte sprays weet hoeveel magnesium je binnen krijgt.

Zelf magnesiumolie maken

magnesiumvlokkenIn plaats van magnesiumolie aan te schaffen, kun je deze olie ook zelf maken. Om zelf magnesiumolie te maken heb je namelijk alleen magnesiumvlokken, heet water en een flesje nodig. De magnesiumvlokken die je nodig hebt om de olie te maken kun je relatief goedkoop aanschaffen. De vlokken dient met gekookt water gemengd te worden.

Houd er rekening mee dat de hoeveelheid vlokken ongeveer net zo veel moet zijn als de hoeveelheid water. Bijvoorbeeld: 50 gram vlokken staat gelijk aan 50 ml water. Als de vlokken zijn opgelost in het hete water doe je het in een flesje en kun je jouw eigen gemaakte magnesiumolie direct gebruiken.

Magnesiumolie kopen

Magnesiumolie kan ook kant-en-klaar gekocht worden. Wij gebruiken de magnesiumolie van Ancient Minerals. Deze olie bevat natuurlijke magnesiumchloride afkomstig uit de Oude Zechstein Zeebedding in Nederland. Het is de meest pure Magnesium bekend in de Wereld vanwege haar ongerepte en zuivere energetische staat. De spray fles bevat een handige verdamper en kan makkelijk worden nagevuld.

Samenstelling: gezuiverd water, Zechstein magnesiumchloride (32%) en andere van nature aanwezige sporenmineralen.

Nu 200ml (dubbel zoveel) voor 19,95!

Voor meer informatie zie ook:


9 reacties op “Magnesiumolie

 1. Hallo,

  Ik gebruik magnesiumolie voor de pijn in mijn spieren. Nadeel hiervan is dat het een stroef en pkakketig gevoel op de huid geeft. Erg vervelend vooral als ik in bed lig. Wat ik interessant vond om te lezen is dat je er ook in een voetenbed kan gebruiken. Welke verhouding g moet ik hiervoor gebruiken

 2. Ik gebruik nu best wel duur magnesium zout uit de reformzaak. Wat mij bezig houdt is het volgende
  Wanneer js een magnesium okie goed? Waar moet het aan voldoen? Is magnesium uit de Dode Zee ook goed?

 3. Wat fijn dat ik uw website tegen kom. Al 19 jaar (vanaf mijn 11e) ervaar ik vermoeidheid en pijnen. Op de leeftijd van 31 jaar nu ben ik 20 uur per dag verbonden aan mijn bed en slik 24/7 pijnmedicatie.
  Ik heb al meerdere malen magnesium geprobeerd omdat ik daar naar mijn idee echt een groot tekort aan heb. (Heb sowieso chronische pijn en vermoeidheid fibromyalgie ME conversiestoornos en mogelijk de ziekte van lymfeklieren) Deze haalde ik bij de apotheek er vanuit gaan dat ze daar de goede producten verkopen om mensen zich beter te laten voelen. Helaas is dit de verkeerde vorm. Dus nu ben ik op zoek naar goede poeder en olie (of eventueel vlokken zodat ik zelf olie kan maken) maar waar en van welk merk?? Ik kan het in winkels echt niet vinden, behalve met de verkeerde werkzame stoffen..
  Ik ben moe van de zoektocht, ik hoop hier een fijn antwoord te krijgen zodat ik zo snel mogelijk de juiste producten kan aanschaffen.
  Alvast bij voorbaat ontzettend bedankt!

 4. Hi,
  Na het sporten gebruik ik altijd een magnesium olie. Had nooit verwacht dat dit zo’n verschil maakte.
  De magnesiumolie van Zechsal is een echte aanrader.

 5. Ik heb snachts heel beel last van pijn in mijn benen kan er niet van slapen .helpt magnesium daar tegen.ik hoor dat er ook veel slechte magnesium in omloop zijn.bijv.van kruit at eigen merk daar zit magnesiumaxide in dat blijkt niet goed voor je te zijn.welke wel dan?tonnie.

 6. Beste,

  Een tijd lang had ik veel last van spierpijn, een futloos gevoel en daarbij ook nekklachten en hoofdpijn. Omdat ik een fanatiek sporter ben, leek mij dit een logische samenhang met de spierpijn te hebben.
  Na de nodige research op het internet, kwam ik na verschillende websites op deze pagina terecht. Naast het slikken van magnesium heb ik ook het voetenbad met magnesiumolie geprobeerd. Dit leek mij in eerste instantie vreemd, maar het was het proberen waard!
  Nu een tweetal maanden verder zijn mijn klachten grotendeels verdwenen. Ik ben heel blij dat ik dit heb op kunnen lossen door het innemen van magnesium, alswel het magnesium voetenbad. Ik ‘gebruik’ beide opties tot op heden nog steeds.
  Een aanrader voor mensen die vergelijkbare klachten hebben als ik!

  Gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *